Daim-is-kake

Denne er en alltid en stor hit, uansett hvor man er. Kaken kan selvfølgelig lages med vanlig sjokolade, men det er knasen fra daimen som gjør den ekstra god! Du kan enten lage en mandelbunn eller en kjeksbunn. Mandelbunnen er best, men pga alergi så er det en flott variasjon med kjeksbunn

Dette trenger du:

Skjermbilde 2015-09-20 kl. 17.19.05Mandelbunn: 

4 eggehviter
2 dl sukker
100g mandler

Kjeksbunn: 

150 g digestivekjeks
50g smør

Daim Isen

4 eggeplommer
100g sukker
3 dl kremfløte
2-3 pk dobbel daim.

Slik gjør du: 

  1. Mandelbunn: Pisk eggehvitene til stiv marengs, tilsett sukker litt og litt, og rør inn mandlene til slutt. Stek bunnen påå 180grader i 30 minutter, avkjøles HELT før isen haes på.
  2. Is: Pisk eggeplommene og sukkerer luftig. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle og rør til slutt sammen. Bland dette godt.
  3. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen, hold gjerne av litt til pynt. Hell isen i kakeformen.
  4. Dryss over daimen som dere har lagt av og sett kaken i fryseren. Den trenger med fordel 3-4 timer med frys, men kan også være spisbar etter 2 timer.
Tagged , , , , ,

One thought on “Daim-is-kake

  1. […] enkelt og godt, og noe dere kan gjøre med eggehviter som er til overs fra annen baking. Lager dere iskaken med kjeksbunn blir det en del eggehviter igjen, og kan lett lages mens kaken […]

Leave a comment