Pikekyss

Pikekyss er enkelt og godt, og noe dere kan gjøre med eggehviter som er til overs fra annen baking. Lager dere iskaken med kjeksbunn blir det en del eggehviter igjen, og kan lett lages mens kaken fryser.

Skjermbilde 2015-09-20 kl. 17.21.01Dette trenger du: 

Eggehviter
60 g sukker pr eggehvite.

Slik gjør du: 

  1.  Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret i flere posjoner.
  2. Pisk med hard styrke i minst 10 minutter, helt til den er stiv. Det skal bli en tykk, seig og stiv røre.
  3. Fyll røren i en sprøytepose, og sprøyt ut små topper på ett bakepapirkledt brett. Og som dere ser på bildet, så har jeg prøvd meg på en “hjerte” form, noe som er helt mulig og leke seg med.
  4. Stek marengsen i en forvarmet ovn på 100grader i ca en time. Men gjerne la de stå i ovnsvarmen til de er helt kalde.
  5. Oppbevares i tett boks, og de kan gi glede over lang tid.
Tagged , , ,

Leave a comment